Domanín – pohled zpět vítěze prvního kola.

Honza Tomšík zareagoval na výzvu Pepy Konopáska a napsal krátký článek, jak zvítězil na prvním kole Colmic Zimní ligy na Domaníně.

Konečně začíná Zimní liga a já už dva dny nedočkavě čekám na její začátek. První kolo je na Domaníně, kde se chytá hromada ryb.

Je už poměrně zima, tak očekávám opatrné braní. Nenechávám nic náhodě. Beru si dva pickery a dvě médiumka. Počítám, že se bude chytat hlavně cejn velký a plotice. Zimní liga je soutěž pro jednotlivce, když něco pokazím, bude to vadit jedině mně. Volím krmení Wonderblack s pár dalšími přísadami. Je to první soutěž, na které toto krmení použiji. Při cestě na Domanín je vidět na polích jinovatka. Mám v plánu chytat hodně jemně s pletenkou, a kdyby bylo pod nulou, tak by používání pletenky bylo obtížné. Nakonec teplota je nad nulou, ale nevypadá to kvůli studenému větru. Losuji A2, což je dobrý los. Mám druhé místo od hráze. Po proházení místa zjišťuji, že největší hloubka je na 30 m asi 4,5 metru. Tam se taky rozhoduji chytat. Na zakrmení máme 5 minut. Není důvod spěchat a nahazuji asi 5 malých krmítek s troškou živý v podobě pinek. Začíná začátek kola, hned 3krát sekám do prázdna. Prodlužuji návazec na 60 cm. Konečně tahám nejen prázdné krmítko, ale i ryby. Snažím se přehazovat v rychlém tempu, záběry jsou většinou do 1,5 minuty po nahození. Je 1,5 hod. závodu a ryby přestávají brát. Zjemňuji proto sestavu z 0,10mm forpasu a 14ky háčku na 0,08 mm a 16ku háček. Pár ryb do konce kola ještě dostávám do podběráku. Slyším pískot, to už je konec prvního kola. Je to jednička v sektoru. Paráda!!

Druhé kolo losuji B2. Hloubka je tu menší a dno pomalu klesá. Záběry byly dosti opatrné, tak volím vzdálenost opět 30 metrů. Navíc mám tuto vzdálenost v ruce. Na začátku úplně mrtvo. Nemám to tak jen já, ale i ostatní kolem marně koukají na špičku. Po 30 min. konečně první záběr. Plotice je na břehu. To se opakuje po dobu asi dalších 6-7 nahození. Potom to zase začíná slábnout. Pořád se snažím rychle přehazovat, protože se nevyplácí déle čekat. Začalo pěkně foukat, tak měním krmítko z 30 gramů na 40 gramů. Pár ryb vytahuji, ale spíš náhodně. Modlím se, ať už je konec. Konečně slyším hvizd a teď už jen čekat. Nemyslím si, že bych byl na tom vysloveně špatně. Po mém překvapení mám další sektorové vítězství. Se součtem 2 vyhrávám první kolo Zimní ligy před druhým Jirkou Denemarkem a třetím Radkem Černým.

Hodně mně pomohla pletenka a neselektivnost krmení, občasné popotažení nástrahy.

Honza T.

 

 

 

Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *