Zimní liga 2022/2023 – Základní pravidla

I v letošním zimním období budeme pokračovat v „Zimní lize“

 

Hlásit se bude dle propozic na mail. Losovat se bude den před začátkem závodu večer  a sraz bude na vylosovaném místě. Počet startujících může být omezen!

 

Letošní ročník bude mít 4 až 6 závodů. Bude záležet hlavně na počasí a aktivitě ryb. Každý závod bude mít dvě kola o délce 2 až 3 hodiny, dle podmínek – vždy bude upřesněno. Do celkového hodnocení ZL se bude počítat: 4 závody/ 4 závody (8 nejlepších výsledků kol), 5/4, 6/5. Jedno kolo možná proběhne závod dvojic.

 

Startovné bude 100 Kč na závod. Bude rozděleno na 50% pro vítěze závodu (1. místo 50%, 2. místo 30%, 3. místo 20%) a celkové vyhodnocení (1. místo 50%, 2. místo 30%, 3. místo 20%) První tři v celkové pořadí na příští kolo jsou povinni donést domácí buchtu nebo jinou pochutinu.

Loví se podle Soutěžního a Závodního řádu LRU Feeder .

  • Objem návnady a „živé“ bude upřesněno vždy v propozicích.
  • Patentka bude zakázaná.
  • Ryby se nesakují, pouze měří – 1cm = 1 bod, ryby si měří a zapisuje každý sám, délku a pořadí ulovené ryby hlásí sousednímu závodníkovi (délku ryby a pořadí ulovené ryby), ten buď souhlasí, a pak lovec rybu pustí nebo nesouhlasí a délku jde přeměřit. Pokud zjistí délku menší, ryba se nepočítá.
Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *