Propozice na závod TOVAČOV MASTERS

 

TOVAČOV MASTERS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odbor LRU Feeder ve spolupráci s Tovačovská jezera pořádá nebodovaný feederový závod dvojic Tovačov Masters na revíru – jezero III Annín. Generálním sponzorem závodu je firma MOSS.SK (www.delphin.sk) a mediálním sponzorem závodu pak firma Feeder Bait (feederbait.pl).

 

Termín: 1.-2.4.2023

Oficiální trénink: 31.3.2023 od 10:00 do 16:00 hod.

Revír: jezero III Annín, Tovačovská jezera, úsek Lobodická strana

 

Organizační výbor:

Garant závodu: Jan Stárek

Ředitel závodu: Jakub Šabata

Hlavní rozhodčí: František Filák

Jury: bude stanovena z řad závodníků

 

 

Popis závodního úseku:

Závodní trať se nachází na jezeru III Annín, Tovačovská jezera na Lobodické straně u města Tovačov. Příjezd z města Tovačov, odbočit u kaple Sv. Anny, za budovou ČRS MO Tovačov odbočit doprava na štěrkovou cestu, vyznačeno na mapce. Jedná se o vodu stojatou, průměrná hloubka 3–6 m, břeh zpevněný, štěrkovitý.

Rybí obsádku tvoří převážně kapr obecný, lín obecný, cejn velký, karas stříbřitý, amur bílý a perlín ostrobřichý. Obsádku tvoří i dravé ryby (štika, candát, sumec), ty se do úlovku nezapočítávají a musí být okamžitě puštěny zpět do vody.

Parkování bude podél celého závodního úseku na louce vedle cesty. Nesmí se zajíždět vozidly až přímo k vodě. Příjezd povolen od brzkého rána v pátek 31.3.2023.

 

 

 

 

 

 

 

Pravidla:

Jedná se o závod dvojic, kde oba členové dvojice sedí v jednom sektoru, vzdálenost mezi nimi je max. 1,5m (vzdálenost mezi bednami či křesílky). Sedí se na středu sektoru. Velikost sektoru bude upravena podle počtu přihlášených. Maximální počet přihlášených dvojic je 40. Povinné jsou 4 vezírky na dvojici o délce 4 m. Všechny 4 vezírky si musí závodníci nachystat a upevnit do vody v přípravě. Je povoleno mít bednu či platformu umístěnou ve vodě a chytat z ní. Maximálně však po kolena ve vodě. Sakování ryb – do jednoho vezírku zvlášť líny a drobnou bílou rybu a zbytek ryb do druhého vezírku. Ryby odhadem nad 5kg se budou vážit okamžitě po ulovení sektorovými rozhodčími. Doporučujeme si vzít ještě navíc alespoň jeden „carpsak“ na dvojici. Silonová podběráková hlava je zakázaná! Mrtvé ryby se do výsledku nepočítají!

 

Každý závodník soutěží na vlastní nebezpečí. Soutěží se dle Závodního a Soutěžního řádu LRU Feeder (viz. www.rybsvaz.cz) s následujícími úpravami:

Množství krmení a návnad je stanoveno na 30 litrů na dvojici. Krmivo a návnady musí být přirozeného původu, složeno z přírodních substancí, nejsou povolena žádná umělá vlákna. Tekuté i sypké posilovače lze ponechat v originálním balení. Objem tekutých posilovačů se nezapočítává do celkově povoleného množství, sypké ano! Do celkového množství se nezapočítává lepidlo na červy. Množství živých nástrah je povoleno 4 litry pro dvojici na jedno kolo. Z toho malá patentka max. 1 l, žížala 1l. Množství velké patentky je stanoveno na 0,25 l, nad rámec povolených 4 l živých nástrah). Pelety a boilies jsou zakázané.

 

Vnadění je povoleno pouze feederovým prutem a košíčkem (krmítkem) o max. rozměru 5x7cm. Je zakázáno použít METHOD FEEDER a jemu podobné namačkávací krmítka a olova. Mapování dna je povoleno pouze olovem. K lovu je povolena pouze průběžná montáž! Mezi krmítkem a špičkou prutu při náhozu nesmí být žádná zarážka ani uzlík! Na navijáku je povolen pouze monofilní vlasec, žádná pletená šňůra!

 

Ryby se mohou fotit pouze ve vážícím saku bezprostředně po zvážení. Jakákoliv následná manipulace s rybami na břehu je zakázána!

Během tréninku je sakování ryb zakázáno.

Při pátečním tréninku bude rozlosování tréninkových boxů pro každou dvojici tak, aby se trať rovnoměrně rozkrmila.

Rozhodčí budou označeni reflexní vestou. V případě, že tým bude mít s sebou trenéra, který bude chtít vstupovat do sektoru ke svým závodníkům, musí být také opatřen reflexní vestou. Jinak je vstup cizích osob do sektoru zakázán.

 

Bodování:

Závodní úsek bude rozdělen na 3-4 sektory. Bude se hodnotit každé kolo zvlášť a celkovým vítězem se stane dvojice závodníků s nejnižším součtem umístění. V případě rovnosti součtu umístění více družstev vyhrává to, které má vyšší počet cips bodů. Bodovány jsou všechny ryby 1 g = 1 bod.  Štika, candát, sumec se nepočítá!

 

 

Ceny:

Oceněno bude prvních 10 nejlepších dvojic finanční hotovostí a věcnými cenami od firmy MOSS.SK a Feeder Bait, první tři pak i pohárem. Dále bude oceněno vítězství v sektoru.

 

Startovné:

Výše startovného je stanovena na 5000 Kč (200 eur) za dvojici závodníků. Přihlásit se je možné nejpozději do 28. 3. 2023 na email: sabata.momk@seznam.cz. Případné dotazy na tel. +420 736 651 920, p. Šabata. Startovné je nutné zaplatit předem a to pouze převodem na účet. Pokyny k platbě budou upřesněny v emailu s potvrzeným přijetím příhlášky. Startovné je nutné zaplatit nejpozději do 29. 3. 2023! Při nezaplacení startovného v řádném termínu bude navýšeno o 2000kč nebo při velkém zájmu bude družstvo nahrazeno náhradníky! Vyjímku platby předem mají pouze zahraniční závodníci, kteří mohou zaplatit při pátečním tréninku. Na závod není možné se přihlásit na místě. Startovné je nevratné v případě, že se tým (dvojice) včas neomluví do 29.3.2023.

Povolení k rybolovu je zahrnuto v ceně startovného.

 

Sraz závodníků:
Bude v sobotu 1. 4. 2023 v 7:00 hod. přímo na závodním úseku – na louce. Souřadnice zde: 49.4079056N, 17.3002489E

 

Časový harmonogram:

 

Sobota 1.4.2023:

7:00 – 7:30 Sraz, prezentace

7:30 – 8:00 Losování

8:00 – 8:30 Přesun na závodní úsek

8:30 – 10:00 Příprava

9:00 – 9:30 Kontrola krmení

9:50 – 10:00 Krmení

10:00 – 15:00 1.kolo

14:55 – Signál 5 min do konce

15:00 – 16:00 Vážení

 

Neděle 2.4.2023:

7:00 – 7:30 Sraz, prezentace

7:30 – 8:00 Losování

8:00 – 8:30 Přesun na závodní úsek

8:30 – 10:00 Příprava

9:00 – 9:30 Kontrola krmení

9:50 – 10:00 Krmení

10:00 – 15:00 2.kolo

14:55 Signál 5 min do konce

15:00 – 16:00 Vážení

17:00 Vyhlášení výsledků a předání cen

 

Živé návnady a nástrahy je možné objednat u pana Konopáska na tel. +420 604 855 132. Dovoz v pátek ráno na závodní úsek.

 

Občerstvení není zajištěno. Pořadatelé si vyhrazují právo na změny!

 

 

English version

 

TOVAČOV MASTERS

Department of LRU Feeder in cooperation with Tovačov lakes is holding a no ranking points couples feeder competition Tovačov Masters on lake III Annín.The general partner of the competition is MOSS.SK (www.delphin.sk) and medial partner of the competition is Feeder Bait (feederbait.pl).

 

Date: 1 & 2 April 2023

Official training: 31 March 2023 from 10:00 to 16:00

District: lake III Annín, Tovačov lakes, area Lobodická side

 

Organizing committee:

Competition guarantor: Jan Stárek

Competition director: Jakub Šabata

Chief referee: František Filák

Jury: to be selected from the competitors

Description of the competition district:

The Competition district is located on lake III Annín, Tovačov lakes on Lobodická side of the town Tovačov. Arrival from the town Tovačov, turn off at the chapel Sv. Anna, turn right after the building ČRS MO Tovačov on a gravel road, marked on the map. It is standing water, depth of 3 to 6 metres, the shore is paved, gravelly.

The fish stock consists mainly of carp, tench, bream, carassio, grasscarp and rudd. There are so predators fish as pike, zander and catfish, these fish are not counted to the result. It must be immediately released back into the water.

Parking will be along the entire competition sectors in the meadow next to the road. Arrival allowed from early morning 31 March 2023

 

 

Rules:

It is a couples competition where both competitors sit side by side in one sector. The distance between them is max. 1,5 metres (the distance between seatboxes or chairs). The competitors must sit in the middle of the sector. Size of the sector will be modified according to the number of competitors. Maximum number of competing pairs is 40. Four keepnets of minimum length of 4 meters are compulsory for each couple. All four keepnets must be prepared and installed in the water during the preparation period. It is allowed to have a seatbox or platform placed in the water and catch from it. Maximum depth up to knee in the water. Keeping fish – to the first keepnet put tench and small white fish, to the second keepnet  put carp and other fish. Fish over 5kg will be weighed immediately by sectors referee. We recommend take one carp sack for couple. Landing nets made from nylon is prohibited. Dead fish is not counted to the final result.

Each competitor competes at his own risk. The competitions are organized according to the competition rules of LRU Feeder (viz. www.rybsvaz.cz) with the following modifications:

The amount of groundbaits and baits is 30 litres per one couple. Groundbaits and baits must be organic. It must consist of natural substances. No artificial fibers are allowed. Bulk and liquid boosters can be left in their original packaging. The volume of liquid boosters is not included the total quantity allowed, whereas loose boosters are. Glue for worms is not included in the total amount of groundbait. 4 litres of live baits is allowed per couple, per round. Out of the 4 litres only 1 litre of Joker and 1 litre earthwarm is allowed. The amount of bloodworm is set at 0,25 l (on top of the permitted 4 l live baits). Pellets and boilies are prohibited.

Feeding is permitted only with a feeder rod and a feeder with a size max. 5×7 cm. Together with METHOD FEEDER, any other crushed feeders as well as lead or other similar equipment are not allowed. Mapping of the bottom is allowed only with lead. Only running montage is permitted for fishing! Between the feeder and the feeder rod tip during the casting there must be no stoppers and no knots! Main line is allowed only monofilament, no braided line!

Fish may only be photographed in a weighing net and only immediately after weighing. Any subsequent handling of fish on the shore is prohibited.

No fish can be put into the keepnets during training.

During the Friday training the training boxes for each couple will be drawn for the track to assure even feeding.

Referees will be wearing reflective vests. Any team coach wishing to enter the sector must also wear a reflective vest. The entry of other people into the sectors is prohibited.

 

Scoring:

The competition track will be divided into free or four sectors. Each round will be scored separately. The couple with the lowest total of placements will become the overall winner. In case of equal placements of multiple teams, the team with the higher CIPS score wins. All fish are scored at 1 g = 1 CIPS point. Pike, zander and catfish do not count.

 

Prizes:

The first ten couples will receive a cash prize together with prizes from the partners MOSS.SK and Feeder Bait, the first three couples will be also awarded a cup. Furthermore, the victory in the sector will be awarded with a cash prize.

 

Starting fee:

The starting fee is set at CZK 5000 (200 Euros) for one couple. Closing date for registration is on 28 March 2023. Register by email: sabata.momk@seznam.cz. If you have any questions, please call +420 736 651 920, Mr. Šabata. The starting fee must be paid in advance and only by bank transfer to the account CZ. Payment instructions will be specified in the email upon accept registration. The starting fee must be paid by 29 March 2023. The exception of advance payment applies only to foreign competitors who can pay during Friday training. It is not possible to enter the competition on the spot. The starting fee is non-refundable if the team (couple) fails to inform the organizer by 29 March 2023.

Fishing permit is included in the entry fee. 

 

Meeting for competition:

All competitors will meet on Saturday 1 April 2023 at 7:30am directly at the competition track – in the meadow. Coordinates: 49.4079056N, 17.3002489E

 

 

Schedule:

 

Saturday 1 April 2023

 

7:00 – 7:30           Meeting

7:30 – 8:00           Draw

8:00 – 8:30           Transfer to the sector

8:30 – 10:00         Preparation

9:00 – 9:30 Bait and groundbait inspection

9:50 – 10:00         Feeding

10:00 – 15:00        1st round

14:55                    Signal 5 min to end

15:00 – 16:00        Weighing

 

 

 

Sunday 2 April 2023

 

7:00 – 7:30           Meeting

7:30 – 8:00           Draw

8:00 – 8:30           Transfer to the sector

8:30 – 10:00         Preparation

9:00 – 9:30           Bait and groundbait inspection

9:50 – 10:00         Feeding

10:00 – 15:00        2nd round

14:55                     Signal 5 min to end

15:00 – 16:00        Weighing

17:00                    Result announcement and prize awarding ceremony

 

 

Live baits can be ordered from Mr. Konopásek on tel. + 420 604 855 132. Delivery to the race section on Friday morning.

 

Refreshments are not provided. The organizers reserve the right to make changes!

 

 

Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *