Článek – komentář vítěze 3. kola Colmic Zimní ligy- PRIGL 2019 – Chosé

Zdravím všechny přátele feederu s Colmic Zimní ligy. Dovolte mi úvodem se krátce představit. Jmenuji se Josef Svoboda a na Zimní lize se registruji pod přezdívkou Chosé. Je mi 54 let a žiji v obci Dalečín poblíž Bystřice nad Pernštejnem. Nechytám žádnou registrovanou soutěž a nemám ani registrační průkaz sportovce. Přesto se  lovu na feeder věnuji jako své nejmilejší lovné technice. Před dvěma roky jsem se přihlásil na zimní ligu, spíše ze zvědavosti a touhy vidět na vlastní oči ty nejlepší feedraře a také hlavně něco okouknout a přiučit se. Tedy od koho jiného než od těch nejlepších. Mile mě překvapila vstřícnost a pochopení pro mé počáteční dotazy proč jak a co se vlastně v závodním feederu dělá. Tímto chci všem těmto kolegům poděkovat. Hlavně Radynkovi a Zauwimu za vstřícné a velmi užitečné rady.

A nyní něco k vlastnímu závodu. V sobotu odpoledne začalo vydatně pršet a opravdu jsem doufal, že druhý den ráno to tak snad nebude. Naštěstí v noci opravdu přestalo, což si zřejmě vřele přáli všichni účastníci. V neděli jsem tedy se zpožděním vyjel sólo směr Prigl. Informoval jsem Pepu Konopáska s prosbou o rezervaci, že určitě dojedu. V 8:15 přijíždím na místo. Koukám na vodu a vidím jen bílou clonu. Mlha nad hladinou jak hrom. Viditelnost tak na 30 metrů. Říkám si no pěkný. Orientační body na druhé straně nebudou vidět, což není dobrý. Dostávám informaci, že za 15 minut se chytá, neboť start je o půl hodiny dříve oproti plánu. Místo mám rezervováno, tak je to dobrý.

Jdu na A 7. Rychle rozbaluji základní věci a jeden prut a už je tu signál krmení. Kolegové už krmí a já se ještě chystám. Se zpožděním i já zakrmuji asi 10 krmítek na 30 metrů a pak tam posílám 3 pinky na háčku. Asi za 10 minut se projevuje první jemný záběr. Neproměňuji. Ani další následné dva záběry. Měním háček za nový. Pomohlo to. Tahám následně pár ryb a záběry jsou. Sousedé také chytají. Nic nevymýšlím. Prostě stále nahazuji na stejnou vzdálenost na klip. Ale bočně kdo ví, kam to padá v té mlze, těžko posoudit. Docela se mi daří, záběry jsou a tahám ryby. Pozoruji, že sousedům záběry spíše ubývají, mimo Martina Maťáka ob místo vedle, tomu to jde. Mám deset ryb a pak v polovině prvního kola trhám celou sestavu. Zdržení – navazuji vše znovu a chytám dále. Záběry jsou stále, chytám dalších pár ryb. Je tu konec poločasu a mám 18 ryb, což je super. Dává mi to sektorovou dvojku. 

O poločase krátké občerstvení a losujeme. Beru A 4. Jsem rád, stěhuji se jen o pár míst a tuším, že ryby tam jsou. Přichází Radynek a sedá se vedle mě. Říkám si, tak to bude mazec, asi na mě žádné ryby nezbudou. No snad něco chytím. Přidávám pár metrů délky a klipuji na 35 metrů. Chytáme. Kupodivu se mi daří asi stejně, jak v prvním poločase. Jemné záběry jsou. Vytahuji pár ryb a několik jich utrhávám i s návazci na podvodním zlomu. Kolegové mi neutíkají a je to dost vyrovnané, ale vidím, že záběru mám více. Jen ty ryby neutrhnout. No snažím se se střídavým úspěchem. Končí závod. Mám deset ryb. Je to super a velká klika. Je to lepší, než jsem čekal. Radynek mi říká, že má míň a že budu na bedně. Trochu pochybuji. To by byla fakt klika! Na seřadišti už mi říká Pepa Konopásek předem, že vyhrávám. Jsem velmi mile překvapen. Opravdu Vyhrávám tento závod. Měl jsem prostě obrovskou kliku a štístko. Všem tímto děkuji za gratulace a příjemné chvíle. Vážím si toho a přeji všem kolegům krásné zážitky u vody a hodně úspěchů.

                                                                                                                      S Pozdravem Pepa Svoboda

Alias Chosé

 

Požitá výbava :

Prut: 2x MIVARDI SYMPTONY 3,3 m   25-75 g

Naviják: SHIMANO EXAGE 2500

Kmenový vlasec : COLMIC FENDREL 0,22mm

Návazec: COLMIC MIMETIX 0,11mm

Háček: PRESTON N 30 č.12

Krmítka: 30g

Krmení:1/3 CHAMPION FEED W. BLACK

1/3 SENSAS GARDONS NOIRE

1/3 LORPIO MEGAMIX PLOTICE – ČOKOLÁDA

0,5l HLÍNY

Živá: 0,5 l PINEK

Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *