Svitava 2015

Letošní druhé kolo Zimní ligy se po třech letech vrátilo zpět na Svitavu do Brna. Týden před plánovanou akcí skoro všude v České republice pršelo, a tak i Svitava zvýšila svůj průtok na dvojnásobek. Do nedělního závodu se ale stav toku vrátil na svůj normál a navíc se voda až „nebezpečně“ vyčistila. Na závod se přihlásilo rekordních 23 zájemců. Nakonec se chytalo jen v 22 feederařích, jeden se nedostavil bez omluvy.

Úsek byl rozdělen jako obvykle na tři sektory. Áčko bylo pod lávkou, Béčku hned nad lávkou a Céčko bylo od Béčka odděleno malou mezerou s tím, že pro něj bylo vybráno místo kousek proti proudu. Po vylosování a přesunu se začalo chytat deset minut po 9. hodině. Někde byly záběry hned na první hody, někde to chvilku trvalo. V prvním dvouhodinovém kole se chytalo druhově hodně pestré spektrum ryb. Hlavně se lovili plotice, ostroretky, podoustve, tloušťi a jeseni. Ve spodním Áčku byl nejlepší Pepa Konopásek, jeho ryby měřily 262cm, druhý byl Zauwi 157 a třetí Jirka Denemarek 116. Forhont tentokráte nefungoval. V Béčku byl nejlepší Leoš Havlík, který chytal hned nad lávkou. Leoš ulovil hlavně ostroretky, celkem to bylo nádherných 423 cm. Druhý Jenda Stárek měl 260cm a třetí Papin 249 cm. V Céčku byly výsledky hodně vyrovnané. První Martin Maťák měl 288cm, druhý TonyK 272cm a třetí Pečťák mladší 254cm. V prvním kole byly dva rybáři bez úlovku.

Po přesunu a občerstvení se chytalo druhé kolo, které začalo po dvanácté hodině. Odpoledne byly ryby daleko méně aktivní než ráno. Na Áčku se chytaly ryby oproti ránu hlavně na forhontu. Nejvíce měl Pečťák starší – 223cm, druhý TonyK měl 148cm a třetí byli shodně MM a Franta Filák s 68 cm. V Béčku zopakoval ranní vítězství Pepa Konopásek – 191 cm, před Pečťákem mladším 112 a strécem Laděm 108cm. V Céčku se oproti ránu chytalo málo, na vítězství stačilo Fidovi na forhontu 154cm. Druhý byl Vlasta 135 cm a třetí Zauwi 125cm. V odpoledním kole se ulovila polovina ryb oproti ránu a čtyři feederaři byli bez úlovků.

Na Svitavě byl nejlepší Pepa Konopásek 1+1 a 453cm před druhým TonyKem 2+2 a 420cm a třetím MM 1+3,5 a 356cm. V konečném součtu se nalovilo méně ryb, než se předpokládalo.

Po druhém kole vede zaslouženě Pepa Konopásek, který na Zimní lize čtyřikrát zvítězil, součet umístění tedy 4. Druhý je Martin Maťák, který zvítězil třikrát– 6,5 a třetí Zauwi 7.

 

Třetí kolo je naplánováno v roce 2016, přibližně na začátku února, jak nám dovolí počasí.

Feederu zdar.

Radynek

Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *