Domanín – první kolo Zimní ligy 2015/2016

Protože se na první kolo Zimní ligy přihlásilo přes dvacet zájemců, bylo třeba najít revír, kam se všichni vejdou. Padl návrh na pro nás neznámou vodu u Bystřice nad Pernštejnem, Domanín. Papin s Láňoušem se vydali na zkušební test a hlásili, že to je přesně ta voda, kterou pro tento závod hledáme. Týden před domluveným termínem jsme jeli vodu vyzkoušet v šesti lidech. Sice nám hodinu trvalo, než najely ryby, ale pak jsme si pěkně zachytali.

Jako termín závodů byla vybrána sobota 14.11.2015. Dle předpovědí se mělo ochladit a „rosničkáři“ slibovali ještě silný vítr a k večeru přeháňky. Ráno při odjezdu z Třebíče bylo příjemných osm stupňů. Při příjezdu k Domanínu hlásil teploměr stupně čtyři a k tomu pěkně foukalo. Po příchodu všech na místo určení u vody všechno rychle proběhlo. Pepa Konopásek šel vybrat místo pro sektor A a já se Zauwim a Vlastičkou jsme rychle „napíchali „ Béčko a Céčko. Na místo dorazilo 19 borců, z původně plánovaných 24. Fido zrobil „prezenčku“ a hned se losovalo. Ráno byla na větru pěkná „kosa“ a všichni se těšili, až na jejich místo zasvítí sluníčko. Nejvíce trpěli na krajním Áčku, kam se sluníčko dostalo naposledy. Domluvili jsme se na dvakrát 2,5 hodiny s krmením pět minut předem. Obavy, že ryby najedou po dlouhé době, se nepotvrdily a záběry začaly na první nahození. V Áčku zachytal nejlépe Pepa Konopásek, jeho cejni měřili dohromady 869cm. Druhý Leoš měl 374cm a třetí Papin 173cm. V Béčku měl nejvíce Martin Maťák 675cm, taky chytal hlavně cejny. Druhý byl Fido, taky lovil cejny – 485cm, a třetí Slávek Ruman – 429cm. Slávek chytil ráno kromě cejnů i šest kaprů. V Céčku chytal nejlépe Zauwi hned od prvního hodu a potvrdil, že dvě vítězství na loňské Zimní lize nebyly náhodně. Ten chytal hlavně cejny a plotice – 597cm. Druhý byl Jirka Denemarek, 477 cm a třetí Juraj 311. Oba měli mezi úlovky jednoho kapra. Dopoledne se ulovilo celkem 12 kaprů.

Po spočítání úlovků se na prostředku závodní tratě vylosovalo odpolední kolo a všichni se začali přesouvat. Jediný, kdo zůstal na původním místě, byl Juraj. Odpoledne začaly záběry hned od prvních nadhození. Áčko vyhrál opět Pepa Konopásek, 813cm. Druhý byl stréc Radek – 331cm a třetí Leoš -269cm. V Béčku také opakoval vítězství Martin M. – 446cm, tentokráte těsně před Fidem – 402cm. Třetí byl stréc Laďa 381cm. Martin chytal jenom cejny, kdežto Fido a Laďa měli uloveny i kapry. Na Céčku těsně zvítězil Zauwi 498cm před Radynek 486cm. Zauwi potvrdil ranní vítězství lovem plotic a cejnů. Radynek měl uloveny kromě cejnů i čtyři kapry. Třetí byl Jirka Vávra 245cm. Jirka v poslední půlhodince ulovil čtyři kapry asi 10 metrů od břehu a tím si vylepšil odpolední skóre. Odpoledne se ulovilo 21 kaprů. Nejméně se kapři lovili na Áčku, kde se chytili jen dva a to v odpoledním kole. Chytalo se nejvíce od 25 do 33 metrů od břehu. Hloubka v nádrži v těchto místech byla kolem čtyř metrů.

Tři nejlepší feederaři měli stejný součet umístění 2 a tak o pořadí rozhodly sečtené centimetry ulovených ryb. Nejvíce měl Pepa Konopásek 1.682cm, druhý byl Martin Maťák 1.121cm a třetí Zauwi 1.095cm.

Po předání cen, pohárku pro vítěze a společném fotu se všichni rozprchli. Večer nás čekala schůze LRU MRS FEEDER v Třebíči, na kterou se někteří přesouvali.

Akce se povedla a nachytalo se na tento datum neuvěřitelné počty ryb. Trošku nepříjemný byl vítr a přeháňka těsně před koncem druhého kola. Uvidíme, jak se „povede“ druhé kolo Zimní ligy.

Feederu zdar.

Radynek

Spread the love

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *